Czas na zimowy wypoczynek, relaks
i jazdę na nartach za granicą z hotelem na stoku!
Obóz narciarski dla dzieci i młodzieży (8-17 lat)
Data: 23.02 – 01.03-2025 r.
Ferie: lubelskie, łódzkie, podkarpackie, pomorskie, śląskie
Spindleruv Mlyn, czyli po polsku Szpindlerowy Młyn to największy i jeden z najpopularniejszych kurortów narciarskich w Czechach. Miejscowość leży w czeskiej części Karkonoszy około 60 km jazdy od przejścia granicznego w Lubawce. Stacja licząca 27 km tras narciarskich składa się z dwóch kompleksów: Medvědín i Svaty Petr, na które obowiązuje wspólny skipass. Pomiędzy oboma terenami narciarskimi kursuje skibus. Stoki narciarskie przeznaczone są zarówno dla zaawansowanych, jak i początkujących narciarzy ze względu na ich różnorodność i stopień trudności.
połączony kolejką linową z małą wioską Horní Mísečky, oferuje urozmaicone ukryte w lesie trasy. Znajduje się tu m.in. bardzo dobra czarna i czerwona trasa zjazdowa, przeznaczona przede wszystkim do uprawiania narciarstwa wyczynowego. Dla początkujących oraz wypoczywających rodzin z dziećmi polecamy część Horní Mísečky, która oferuje cztery wyciągi narciarskie, zawsze doskonale utrzymane trasy do biegów narciarskich i snowpark z wyciągiem.
Hotel Domovina położony jest w centrum Szpindlerowego Młyna, 5 minut spacerem od stacji kolejki linowej Medvěděŭn, która wywozi nas na szczyt góry.
Do dyspozycji oddajemy przytulne pokoje 2, 3 i 4 osobowe, które wyposażone są w łazienkę z prysznicem, toaletą i suszarką do włosów.
Na terenie całego hotelu można bezpłatnie korzystać z WiFi.
Restauracja w której będziemy spożywać posiłki „oddycha sportem”, gdy tylko do niej wejdziesz, będziesz oczarowany nie tylko wieloma znanymi czeskimi twarzami narciarskimi, ale także nartami, sankami i mnóstwem trofeów narciarskich i rowerowych zdobytych przez czeskich sportowców. Zimą ogrzeje Nas piękny amerykański piec.
Posiłki opierają się na świeżych, sezonowych produktach lokalnych. Przygotowywane potrawy są bogate w składniki odżywcze, a smaku nadają im nie tylko przyprawy, ale również pasja, z jaką kucharze przygotowują każdy posiłek.
Menu zadowoli podniebienia zarówno smakoszy mięsa, jak i wegetarian.
Podczas pobytu będzie podawane śniadanie oraz kolacja w formie bufetu szwedzkiego oraz dwudaniowy obiad składający się z zupy i drugiego dania.
Rezerwacja jest ważna po otrzymaniu maila z potwierdzeniem od organizatora!